WebIGS Iş Güvenligi Takip Sistemi

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

WebİGS içindeki "Çift Yönlü Çalışan Modüller " nedemek ve bu modüller hangileri?

WebİGS içinde bir modülün "Çift Yönlü Çalışan Modül" olması o modülün hem İşletmeleriniz için hemde kendi OSGB/Firmanız için kullanılabilir olması demektir.

Bir modülün hem İşletme hemde kendi Firmanızın ihtiyaçlarına göre çalışması aslında o modülden farklı çalışan 2 tane olmasıdır.

WebİGS içindeki "Çift Yönlü Çalışan Modüller" şunlardır:

 

  • İnsan Kaynakları
  • Kalite Faaliyet Yönetimi (DÖF)
  • İş Planlamaları
  • Eğitim

 

Bunlara bir örnek olarak Eğitim Modülünü alalım. Bazı OSGBler İSG eğitimleri dışında "Eğitim Akademisi" veya "Danışmanlık" olarak dışarıda "Genele Açık" eğitim vermekteler.

OSGB'lerin işletmelerine İSG kapsamında verdikleri eğitimlerin Eğitim Modülü içindeki takibi ile  genele açık  eğitimlerin takibi farklılık gösterir.

Genele Açık eğitimlerden bir sınıf içinde aynı aynda farklı işletmelerden farklı kişiler olabildiği gibi bireysel katılımcılarda olacaktır. Ayrıca genele açık eğitimlerde  katılımcıların "Ücretlendirme" ve "Ödeme" durumlarıda farklılık göstereceğinden dolayı Genele Açık Eğitim Modül, İSG kapsamındaki Eğitim Modülünden farklı çalışmak zorundadır.

WebİGS Eğitim Modülü  hem İSG eğitimlerini  hemde genele açık eğitimleri destekler.

 

Bir diğer örnek ise İnsan Kaynakları dır. Özet işletme personel kayıtlarını "İnsan Kaynakalrı" olarak tanımlayan pekçok yazılımın aksine WebİGS İnsan Kaynakları Modülü kurumsal "İnsan Kaynakları Yönetim" danışmanlığı için düzenlenmiştir. Yurt dışındaki pek çok OSGB gibi ileride OSGB işletmelerine İnsan Kaynakları danışmanlığı yapmaya başlayacaklardır.

WebİGS detaylı İşletme Personel kayıtlarını tutmanızı sağladığı gibi  İnsan Kaynakları Modülü ile  hem danışmanlığınız kapsamında İşletmelerinizin Personellerinin insan kaynakları çalışmalarını kayıt altına almanızı sağlar hemde kendi OSGB/Firmanız içinde oluşturmuş olduğunuz İnsan Kaynakları bölümünü destekler.

 

Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular bölümünü yararlı buldunuz mu?
 

Duyurular

2012 yılında ilk çıktığından beri WebİGS'nin visyonun parçası ve çekirdek modüllerinden birisi olan Kalite Yönetimi artık bakanlığın yeni OSGB yönetmeliğinde şartlardan biri...

Bu düzenlemeye göre WebİGS kullanmayan, başka yazılım kullanan OSGB'ler kendilerine yeniden kalite yönetimi içeren bir yazılım arayışına geçmek zorunda kalabilirler...

WebİGS içinde oldukça kapsamlı yönetilen kalite çalışmaları hem dijital ortamda daha etkin bir çalışma ortamı sunuyor hemde OSGBlerin dokümantasyon yükünü azaltıyor...